150 Bin TL Evlilik Kredisi Tüm Detayları 2024

150 Bin TL Evlilik Kredisi Tüm Detayları

 Yeni evlenecek çiftlerin merakla beklediği 150 bin tl evlilik kredisinin tüm detaylarını bu yazımızda sizlere aktaracağız. Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman uygulanmaya başlayacak, yaş şartı nedir, başvuru şartları gibi tüm merak edilenleri ele alacağız.

Faizsiz Evlilik Kredisi Nedir?

 Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş depremi sonrasında devletimizin yeni evlenecek gençlere verecek olduğu 150 Bin TL faizsiz kredidir. Ayrıca bu kredi ilk iki yıl geri ödemesiz şekilde verilecektir. Yeni evlenecek çiftler için oldukça faydalı bir uygulama olarak görünmektedir. Deprem sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarında, yeni evleneceklere faizsiz kredi verileceği yer almaktaydı. Birkaç ay sonra bu kredinin detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Evlilik Kredisi Ne Zaman Başlayacak ?

 Kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre 150  bin tl evlilik kredisinin Ocak 2024 tarihinden itibaren başlayacağı bilinmektedir. Öncelikle depremden etkilenen bölgedeki vatandaşların faydalanması sağlanacaktır. Başlama tarihi resmi gazetede yayınlandığından itibaren geçerli olacaktır. Binlerce çiftin beklediği bu kredi için bakanlık harekete geçmiştir.

150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Detayları Nelerdir?

 Faizsiz 150 bin lira evlilik kredisi ilk olarak iki yıl geri ödemesizdir. Örnek olarak Ağustos 2024 tarihinde evlendiğinizi ve krediyi kullandığınızı varsayalım. Ödemenize 2026 Ağustos ayında başlayacaksınız. Sıfır faizli olduğu için aylık düşük miktarlarda ödemeler yaparak kredinizi geri ödeme imkanınız olacaktır. Geri ödeme sırasında aylık eşit taksitler yapılacaktır. 48 ay vadeli ödenecek şekilde verilecektir.

Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir?

  •  Çiftlerden birinin 27 yaş altı olması şartı aranmaktadır. Ancak bu maddenin önümüzdeki günlerde daha da genişletileceğinden söz edilmektedir. Özellikle yeni açıklamalara göz atıldığı zaman bu yaşın 30 yaş altı olarak düzeltilmesi beklenmektedir.
  •  Evlilik kredisine başvurmak için belirli bir gelir şartı aranmaktadır. Çiftlerden birinin mutlaka çalışması ve asgari ücretin biraz üstünde bir maaş alması gerekir.
  •  Kredinin evlilik masrafları veya ev için kullanılması gereklidir.
  •  Aile ve Gençlik fonu tarafından gençlere tahsis edilecektir.

Evlenmeden Önce Evlilik Kredisine Başvurulur Mu?

  •  Başvuru yapabilmek için çiftlerin evlenmiş olması şartı aranmaktadır.

150 Bin TL Evlilik Kredisi Hangi Bankadan Alınır?

 Henüz herhangi bir banka bu konuda açıklama yapmamıştır. Ancak kararın resmi gazetede yayınlanmasından sonra Vakıfbank, Ziraat ve Halkbank gibi bankaların ilk olarak kredi vermeye başlamasından söz edilebilir.

Dolandırıcılara Karşı Dikkatli Olunmalı

 E-devlete benzer siteler yapıp evlilik kredisine başvurmak isteyenlerden 2-3 bin TL para talep edenlerden uzak durulmalıdır. Başvuru ücreti altında bu parayı sizden kimse talep edemez. Başvurmak tamamen ücretsizdir. Aşağıdaki görselde görüldüğü gibi mağdur olmamak için e-devlet sitesine girdiğinizden emin olmalısınız. Ayrıca kimse sizden başvuru ücreti talep edemez.





Yorum

Daha yeni Daha eski