E-Devlet Gıda Yardımı Başvurusu ve Sorgulama

 

E-Devlet Gıda Yardımı Başvurusu ve Sorgulama

 Yardıma muhtaç ailelere belediyeler ve sosyal platformlar gıda yardımlarında bulunmaktadır. Belediyelerin yaptığı gıda yardımı için öncesinde e devlet gıda yardımı başvurusu yapmanız gerekmektedir. Erzak yardımı olarak da geçen bu yardım ortalama iki ayda bir ailelere yapılmaktadır. Özellikle ramazan ayında mutlaka yapılan bu yardım ramazan kolisi vererek yapılmaktadır. Ancak gıda yardımı sadece ramazan kolisi olarak değil tüm zamanlarda da yapılır. Bu yardımı alabilmek için izlemeniz gereken birkaç adım vardır.

E-Devlet Gıda Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır ?

 Gıda yardımı talep edebilmek için öncelikle e-devlet şifrenize sahip olmalısınız. Eğer şifreniz yoksa size en yakın ptt şubesine gitmelisiniz. Ptt şubesinden e-devlet şifremi oluşturmak istiyorum diyerek kolaylıkla şifrenizi alabilirsiniz. TC kimlik numaranız ve şifrenizin yanınızda olması başvuru yapmak için yeterlidir.

  •  E-devlet platformuna TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapınız.
  •  Bulunduğunuz şehrin veya ilçenin belediyesini seçiniz.
  •  E-Belediye sosyal yardım bölümüne giriş yapınız.
  •  Uygulamaya Git butonuna basınca sizi e-belediye uygulamasına yönlendirecektir.
  •  Yardım başvurusu yapılacak belediye seçiniz bölümünden belediyenizi seçiniz.
  •  Seçtikten sonra sizden birkaç özel bilgi isteyecektir, bilgileri doğru girdikten sonra başvuruyu tamamlayabilirsiniz.

E-Belediye Gıda Yardımı Başvurusu Sorgulama

 E-devlet üzerinden yapılan gıda yardımı başvurusu otomatik olarak e-belediye uygulamasına yönlendirilmektedir. E-belediye uygulamasında gıda yardımı olarak talep verdikten sonra birkaç gün beklemeniz gerekmektedir. Ortalama üç ila yedi gün içerisinde olumlu veya olumsuz cevap gelmektedir. Gıda yardımına hak kazanan ailelere düzenli olarak gıda yardımları yapılmaktadır. 

Belediyeler bazen kendi araçları ile gıda kolinizi sizin adresinize kadar getirmektedir. Bazı istisnai durumlarda ise belediyenin yardım departmanına gelip teslim almanız istenebilir. Gıda yardımı başvurunuzun değerlendirilebilmesi için bilgilerinizi doğru girmelisiniz. Doğru girilmeyen bilgiler değerlendirme sürecine alınmamaktadır.

Gıda Yardımı Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır ?

 E-devlet platformundan yapılan gıda yardımı başvurusu ortalama 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvurunuzun durumunu kontrol etmek için e-Belediye uygulamasına giriş yapıp başvurularım bölümüne göz atabilirsiniz.

AFAD Erzak Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır ?

 Afad üzerinden erzak yardımı başvurusu yapmak için web sitesi : https://afadyardimmarket.gov.tr/


Yorum

Daha yeni Daha eski