Kömür Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kömür Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

 Kış aylarının gelmesiyle birlikte kömür desteği başvurusu nasıl yapılır, kömür desteği kimlere verilecek, nasıl alınır gibi sorular gündeme gelmeye başlamıştır. Yardıma muhtaç ailelere kış aylarında kömür ve yakacak desteği sağlanmaktadır. Yakacak kömür desteğini almak için birkaç adımı izlemeniz gerekmektedir. Başvuru yapmanın adımlarını anlatacağız.

Kömür Desteği Başvurusu Yapma

 Aylık geliri belirli bir tutarın altında olan ailelere verilen kömür desteği başvurusu bulunduğunuz il veya ilçedeki Belediyelere veya Kaymakamlıklara yapılmaktadır. Belediyenin sosyal yardım departmanlarına giderek bu desteği talep edebilirsiniz. Yapacağınız talep incelemeye alınacak ve kısa sürede yanıt verilecektir. Ancak bu yardımı alabilmeniz için belirli koşullar ve izlenmesi gereken birkaç adım vardır.

  •  Ailenin gelirinin asgari ücret seviyesinin altında olması.
  •  Ailede çalışan kişi sayısı.
  •  Gelir tespiti sonrası ihtiyacın belirlenmesi.
  •  Yakacak desteğinin ne kadar olduğu ve nasıl verileceğinin tespiti.
  •  Kömür desteğinin aileye teslim edilmesi.

Kömür Desteği Kimlere Verilecek ?

 Hane gelirinin düşük olması kömür desteği almanız için ilk koşuldur. Kömür desteği almak için yaptığınız başvuru sonrası değerlendirmeler yapılmaktadır. Başvurunuzun olumlu olması halinde yakacak desteği almaya hak kazanırsınız. Sonrasında belediyenin araçlarıyla bu yardım evinize kadar getirilir. Sosyal yardım vakıfları da bu desteği sağlamaktadır. Yapmanız gereken elinizde gelir tespiti dosyanızla birlikte başvuru yapmaktır.

E-Devlet Kömür Yardımı Başvurusu Yapma

 Kömür desteğine e devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden sosyal yardım başvuru hizmeti bölümüne giriş yapmanız gerekir. Girişinizin ardından aileniz hakkında detaylı bilgiler istenir. Bilgileri doldurduktan sonra yakacak yardımı talebinizi ilgili birime gönderebilirsiniz. Birkaç gün içerisinde incelenip sonucu sizlere bildirilmektedir.

Kömür Desteği Ne Kadar ?

 Kömür desteği nakit olarak değil fiziksel olarak yapılmaktadır. Bir ailenin kış boyunca ihtiyacı olan kömür miktarı hesaplanıp buna göre teslim edilmektedir. Aylık olarak verildiği gibi tek seferde toplu miktarda kömür desteği de verilebilmektedir. Verilen kömürlerin başkalarına satılması, ticari amaçla kullanılması kesinlikle yasaktır.

1 Yorumlar

  1. Kömür desteği geçen ay aldım bu ay başvurdum bekliyorum inşallah çıkar yine destek

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski