İtfaiye Eri Maaşı 2024 Temmuz Güncel Zamlı

İtfaiye Eri Maaşı 2024 Temmuz Güncel Zamlı

 Her sene memur maaşlarına Ocak ve Temmuz aylarında gelen zam ile itfaiye görevlisinin maaşı da değişir. Bu zam oranı senede iki defa enflasyona göre orantılı olmak üzere memurlara gelir. Maaşa ek olarak yüzdelik dilim enflasyon farkı hesaplanarak bulunmuştur. Memur statüsünde bulunan itfaiye görevlisinin alacağı maaş Stajyer ve tecrübe sahibi oluşuna göre değişkenlik gösterir. Bu sebepten dolayı fark kıdeme göre değişir. Yüksek kıdeme sahip kimseler de fark artmaktadır. Uzun seneler itfaiye eri maaşı görevlisi olarak çalışan kimseler %30 oranındaki zam ile birlikte yeni maaşlarını alacaktır.

 Son belirlenen zam oranlarıyla birlikte 38000 ile 43000 arasında değişiyor. Bu rakam, tecrübe sahibi itfaiye erleri tarafından alınır. Ayrıca maaşlar her sene belirlenen zam oranlarıyla değişkenlik gösterir. Ek mesailerle birlikte bu ücret artabilir. Sadece ortalama rakamlar verilmiştir.  Ayrıca kurum içindeki sınavlarla dereceyi ve başarıyı yükseltmek mümkündür. 

Statü sahibi itfaiyeciler ayrıca amir ya da müdür ise farklı tutarlarda maaş alabilir. Maaşların birbirinden farklı oluşu tamamen tecrübeye bağlıdır. Tecrübeye göre itfaiye maaşları birbirinden farklıdır.


Yorum

Daha yeni Daha eski