Yüzbaşı Binbaşı Maaşı 2024

 Yüzbaşı Binbaşı Maaşı 2024

Yüzbaşı – Binbaşı Ne İş Yapar?

Yüzbaşı ve Binbaşı olarak görev yapan askeri personeller genellikle tabur komutanı olarak görev alırlar. Görev aldıkları taburun tüm sorumluluğunu üstlenirler. Çoğunlukla bir tabur 120 ve üzeri askeri personelden oluşmaktadır. 120’den fazla kişinin sorumluluğu tabur komutanına aittir. Taburdaki bölük komutanı olan Üsteğmenler tabur komutanına karşı sorumludur. Tabur komutanı olarak görev yapan Yüzbaşı veya Binbaşı ise Tugay komutanına karşı sorumludur. Tugay komutanı denetlemeye geldiği zaman tabur komutanıyla birebir muhatap olur. Taburundaki tüm olumsuz durumlar, aykırı davranışlardan mesul olduğu için dikkatli olunması gereken bir rütbedir.

Rütbe olarak üst rütbe olsa da büyük bir tecrübe ve özveri gerektirmektedir. Her an dikkatli olunması gerekir. Sadece denetlemeler değil, sınır dışında sürekli olarak diken üstünde olunması gereklidir. Tabur komutanı görevindeki personel tüm taburundan sorumlu olduğundan herhangi bir operasyon durumunda direkt olarak operasyonu yönetmelidir. Yönetim sırasında soğukkanlı ve tecrübelerinden yararlanarak yönetmelidir. Yönetim sırasında tabur komutanına bölük komutanı ve kol komutanları destek sağlamaktadır.

Binbaşı – Yüzbaşı Nasıl Olunur?

Milli savunma üniversitesi sınavlarına girerek subaylığa adım atabilirsiniz. Teğmen, üsteğmen ve ardından Yüzbaşı Binbaşı olarak görev alabilirsiniz. Ayrıca dört yıllık bir üniversite bitirdikten sonra TSK dış kaynak alımlarına başvurarak da subay olabilirsiniz. Subaylığa adım attıktan sonra belirlenmiş yıllar içerisinde rütbe atlanmaktadır.


Yüzbaşı Maaşı 2024

2024 yılında güncel olarak yüzbaşı maaşı en düşük 53.106 TL, en yüksek 64.700 TL‘dir. Tazminat maaşa ek olarak ödenmektedir. En düşük tazminat ise 2.380 TL civarındadır. Oyak ve diğer ödemeler bu maaşa dahil değildir.

Binbaşı Maaşı 2024

2024 en düşük binbaşı maaşı 55.430 TLen yüksek binbaşı maaşı ise 76.067 TL‘dir. Tazminat maaşa ek olarak ödendiği için bu hesaplamaya dahil değildir.

Yorum

Daha yeni Daha eski