Zabıt Katibi Maaşı Ne Kadar 2024

 

Zabıt Katibi Maaşı 2024

Zabıt katipleri Adalet Bakanlığına bağlı olarak adliyelerde kalemlerde çalışan memurlardır. En düşük memur maaşı olarak bilinen taban maaş üzerinden maaşlarını alırlar. Ancak bu ödemelere bazen ek mesai ödemesi ve keşif ödemeleri de eklenebilir. Keşif ve mesai ödemeleri maaşın haricinde yapılan ödemelerdir. Zabıt Katibi olmak isteyenler zabıt katibi maaşı ne kadar aramasında bulunmaktadırlar. Zabıt katibi temmuz zamlı maaşını araştırdık. Temmuz 2024 zabıt katibi zamlı maaş alacaklar. 

Güncel olarak 32.700 TL olan zabıt katibi maaşı Temmuz 2024 ayında güncellenecek.

%18 zam yapılması durumunda 38.550 TL

%20 zam yapılması durumunda 39.400 TL

Olarak zabıt katibi maaşları güncellenecektir. Güncel zamlı maaşlar ise 15 Temmuz 2024 tarihinde hesaplara yatacaktır. Memur maaşları 6 ayda bir zam almaktadır. Memurların maaşları ayın 15'inde düzenli olarak çalışılan bankalara göre hesaplarına yatmaktadır. Adalet Bakanlığı Vakıfbank ile çalışmaktadır. Vakıfbank 3 yılda bir ise promosyon ödemesi yapmaktadır.

Zabıt Katibi Nasıl Olunur?

1-Zabıt katibi olabilmek için KPSS'den en düşük 70 puan almak ön koşuldur. Kpss puanı genellikle 70 olarak açıklanır, bazı adliyelerde çok fazla tercih edilmelerden dolayı puanlar 74-75 seviyelerini görebiir.

2-Zabıt Katibi olmak için ikinci adım ise klavye sınavında 3 dakikada en düşük 90 kelime yazmaktır. Sınav adliyede olur ve toplu şekilde sınava girersiniz.

3-Sınavdan sonra ise mülakat yapılmaktadır. Mülakatta başarılı olanlar zabıt katibi olabilmek için sıralamaya girerler.

Yorum

Daha yeni Daha eski